יואל אליצור, תמונות חיים: סיפורם של מתמודדים

ספר מיוחד זה מתאר מסע אנושי מרתק של אנשים המתמודדים עם מחלות נפש, ומנסים לאחות את הקרעים ולשפר את איכות חייהם. על אף מאבקם הבלתי פוסק, הסיזיפי לעתים, אי אפשר שלא לחוש בתקווה, בכוח ובתאווה לחיים העולים מתוך סיפורם. יחד איתם מיטלטל הקורא בין האורות והצללים בחייהם, בין פסימיות ותחושת כישלון ובין אופטימיות ותחושת ניצחון.

ביד אמן של פסיכותרפיסט רגיש ואנושי מצליח אליצור לקרב אותנו לעולמם של המתמודדים, ובד בבד לשקף את עצמנו ביחסנו לאלה שלא שפר עליהם גורלם. במהלך העבודה הופך המחבר לשותף פעיל בפרויקט. הוא מתאר קושי אנושי אמיתי שהולך ונטווה בין שותפים מלאים, שבמהלכו הוא לומד להכיר טוב יותר את עצמו. הספר מהול בהבנה וניתוח של פסיכולוג הומניסט ורגיש שאינו מסתגר מאחורי שפה מקצועית. 

פרופ' אורי אבירם, ביה"ס לעבודה סוציאלית ע"ש פאול ברוואלד

ספרו של יואל אליצור הנו מסמך אנושי, מרגש ומרתק. בחיבורו השכיל אליצור לצרף בהצלחה רבה שתי אמנויות – צילום ופסיכולוגיה – ליצירת מופת אחת בה החזותי והמילולי, הצילום והכתב, משלימים זה את זה באופן מושלם. רגישות עינו של יואל הצלם מתחרה בעדינות נפשו של אליצור הפסיכולוג ומושכת את הקורא/המתבונן לעולם שכולו יופי וחיוניות, פתיחות וחמלה. אילו כל הצלמים היו פסיכולוגים וכל הפסיכולוגים צלמים, עולמנו היה יכול להיות מקום טוב יותר.

ניסן פרץ, אוצר בכיר לצילום, מוזיאון ישראל ירושלים

פרופ' יואל אליצור הוא פסיכולוג קליני ורפואי, חבר סגל המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודתו עוסקת בתחום בריאות הנפש ומתמקדת בקשר בין מערכות טיפול ציבוריות לבין צרכני השירות ומשפחותיהם. ספרו מיסוד השיגעון: משפחות, טיפול וחברה (שוקן, 1992), שנכתב עם סלוודור מינוחין, זכה בפרס אסתר האר של קרן ירושלים עבור תרומה מקורית לפיתוח השירות הקהילתי לבריאות הנפש בישראל. אליצור למד צילום ב"בצלאל" ועבודותיו הוצגו בגלריות שונות.

זוכה בפרס יעקב בהט לספר העיון המקורי הטוב

בשיתוף עם הוצאת שוקן – ספרי איכות  .תשס"ג 2003, 224 עמ', 99 ש"ח

לרכישה: הוצאת שוקן