אהרון קנטורוביץ, מהאבמה עד איינשטיין

ספר זה מגיש גישה ייחודית בפילוסופיה של המדע, הרואה את המדע כתופעה אבולוציונית. לפי גישה זו המדע הוא המשך תהליך האבולוציה, והתיאוריות המדעיות מתחרות זו בזו בתהליך ברירה טבעית ו'מתות במקומנו', כדברי קרל פופר – מאבות גישה זו. אהרן קנטורוביץ טוען, כי התהליך של גילוי ויצירת תיאוריות מדעיות דומה לדרך שבה נוצרות מוטציות עיוורות באבולוציה הביולוגית. החדשנות או היצירתיות העיוורת במדע ניזונה מתהליכים פסיכולוגיים, סוציולוגיים והיסטוריים הכרוכים במקריות, בהטלאה, באופורטוניזם ובאילתור. ראייה זו של המדע מנוגדת לתדמית הרציונלית של העשייה המדעית, ויש לה השלכות חשובות על החינוך המדעי.

ד"ר אהרן קנטורוביץ הוא עמית בינלאומי במרכז לפילוסופיה של המדע באוניברסיטת פיטסבורג, וחבר מערכת כתב העת Jounal of Social and Evolutionary System היוצא לאור בניו יורק. שימש חוקר ומרצה במחלקה להיסטוריה ופילוסופיה של המדע באוניברסיטת מלבורן באוסטרליה; במכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים באוניברסיטת תל אביב; במרכז להיסטוריה ופילוסופיה של המדע, הטכנולוגיה והרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים; ובחוג לפילוסופיה באוניברסיטת חיפה.

בשיתוף עם הוצאת כנרת, זמורה- ביתן, דביר. תשס"ב 2002, 228 עמ', 74 ש"ח