שאול סמילנסקי, 10 פרדוקסים מוסריים

מתי ביש־מזל הוא בעצם מזל טוב?

האם מרבית האנשים צריכים להתפטר מעבודתם?

היש לטרוריסטים זכות להתלונן על פגיעה בקרוביהם?

האם מותר לשמוח כשקורים דברים רעים לאחרים?

הייתכן מצב טוב מדי מבחינה מוסרית?

מדוע עלינו ללמוד לחיות עם פרדוקסים?

10 פרדוקסים מוסריים הוא ספר ראשון מסוגו, המציג את חשיבותם ואת ייחודם של הפרדוקסים לתחום הפילוסופיה של המוסר. בשפה בהירה ותוך ניתוח מעמיק ומקורי מגיש הפילוסוף שאול סמילנסקי סדרה של עשרה פרדוקסים מרתקים, העוסקים בשאלות של מוסר ומאתגרים את התפיסות הקונבנציונליות שלנו. הקורא הסקרן ימצא בספר הזדמנות לחשוב בצורה אחרת על נושאים שביום יום, כגון פשיעה וענישה, לידה ומוות, חוסר מזל, עבודה ושוויון. מי שעיסוקו בפילוסופיה יגלה כאן דיון חדשני ומפתיע, המהווה פריצת דרך בהבנה של המוסר. אלה גם אלה מוזמנים לגלות בספר – שפורסם קודם לכן באנגלית וכבר תורגם לשפות נוספות – מה יכולים הפרדוקסים ללמד אותנו על המוסר ועל החיים בכלל.

שאול סמילנסקי הוא פרופסור מן המניין בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת חיפה. הוא מחברו של הספר המוערך Free Will and Illusion (הוצאת אוניברסיטת אוקספורד, 2000), ופרסם מאמרים ברבים מכתבי העת הפילוסופיים המובילים בעולם.

בשיתוף עם הוצאת ידיעות אחרונות-ספרי חמד, תשע"ב 2012, 158 עמ', 98 ₪

להזמנות: ידיעות אחרונות-ספרי חמד