רוג'ר סקרוטון, מדריך לתרבות המודרנית

כאשר אנחנו אומרים "תרבות", למה אנחנו מתכוונים? השימושים שעושים במושג הזה הם רבים ומגוונים, ובמקרים רבים אינם מדויקים: בעיתונים משתמשים בו כדי לתאר סוגים שונים של הרגלים קיבוציים; יש המצמצמים אותו ומייחסים אותו לתחום אחד בלבד; ויש גם כאלה שמדברים בגנותו ומדביקים למשתמשים בו גוון של התנשאות.

רוג'ר סקרוטון, סופר ופילוסוף, מניח את המושג "תרבות" על שולחן הניתוחים ובוחן ואותו תחת זכוכית מגדלת. הוא סוקר את המקורות הדתיים של התרבות בכל צורותיה ויוצא להגנתה של "התרבות הגבוהה". בד בבד הוא גם מציע תיאוריה לתרבות הפופ, מהלל את בודלר, מונה סיבות לגדולתו של וגנר ולועג לאופנה הלונדונית העכשווית.

ספר חובה לכל מי שקצה נפשו בדרידה, פוקו, אואזיס וריצ'רד רוג'רס.

רוג'ר סקרוטון כיהן זה לא כבר כפרופסור לאסתטיקה במכללת ברבק בלונדון וכפרופסור אורח באוניברסיטת בוסטון בארצות הברית. חיבר ספרים רבים, בהם An Intelligent Person's Guide to Philosophy (1998).

בשיתוף עם הוצאת כנרת, זמורה- ביתן, דביר. תשס"ג 2003, 198 עמ', 74 ש"ח

רוג'ר סקרוטון, מדריך לתרבות המודרנית

ספר חובה לכל מי שקצה נפשו בדרידה, פוקו, אואזיס וריצ'רד רוג'רס.

בשיתוף עם הוצאת כנרת, זמורה- ביתן, דביר. תשס"ג 2003, 198 עמ', 74 ש"ח