קנת סיסקין, הרמב"ם מורה דרך לנבוכי זמננו

כיצד נתאר את האלוהים? איזו חשיבות נודעת למונותיאיזם? אם אלוהים הוא שברא את היקום, כיצד נסביר את קיומו של הרוע? כיצד נדע מתי יבוא המשיח?

על שאלות אלו ואחרות נסבה הגותו של הרמב"ם במאה השתים-עשרה, ועד היום אנו מתחבטים בהן. לראשונה נדונות כאן השאלות הקלאסיות של "מורה נבוכים" בלשון השווה לכל נפש. מעתה, הגותו ומשנתו של הרמב"ם, גדול פרשני היהדות, זמינות ובהירות לכול, לא רק ל"תלמידי חכמים" ותיאולוגים.

קנת סיסקין מכהן כפרופסור לפילוסופיה ב-Northwestern University ליד שיקגו, ארה"ב. ייסד את המרכז ללימודי יהדות באוניברסיטה זו ועמד בראשו. חיבר ספרים ומאמרים רבים על הגותו של אפלטון ועל פילוסופיה היודית בימי הביניים ובעת החדשה. ספרו האחרוןSearching  for a Distant God: The Legacy of Maimonide ראה אור בהוצאת אוקספורד.

מבוא מאלף... בבהירות וביסודיות מוביל אותנו סיסקין במבוך טיעוניו המרכזיים של הרמב"ם.

פרופ' ניל גילמן, The Jewish Theological Seminary of America

המבוא המרענן, המרתק והמתוחכם ביותר שנכתב מעודו על הרמב"ם.

פרפ' מנחם קלנר, אוניברסיטת חיפה

בשיתוף עם הוצאת כנרת, זמורה- ביתן, דביר. תש"ס 2000, 174 עמ', 73 ש"ח